Meteen workshop boeken:
+31 (0) 618 367 125

Vereniging

Papierknippen is niet alleen een kunst waaraan alleen al in Nederland honderden volwassenen en kinderen plezier beleven. Velen zijn ook lid van onze Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst.

Papierknippen is ook een ambacht dat met meerdere ambachten geplaatst is op de Nationale Inventaris van Immaterieel Erfgoed. Er is zelfs een prachtig boek uitgegeven: Gouden Handen, dat te koop is in onze webshop.  Het is van belang dat wij ons erfgoed bewaken en doorgeven.

Wilt u weten of er bij u in de buurt ook een actieve groep knippers is, kijk dan eens op onze website bij de knipkringen. Of haal inspiratie uit ons verenigingsblad KNIP-PERS dat elk kwartaal verschijnt, vol prachtige knipsels, artikelen en knipnieuws uit binnen- en buitenland. U vindt enkele pagina's uit de laatste editie op deze website.


Een mooi overzicht van de geschiedenis van de Nederlandse papierknipkunst is te bezichtigen in het stadsmuseum Heerenveen. Rond onderwerpen als Natuur, feestelijke gelegenheden, symboliek, bijbelverhalen, decoratie zijn antieke knipwerken uit de collecties van het Westfries Museum, het Fries Museum en van het echtpaar Verhave gerangschikt. Het geheel oogt heel anders dan de tentoonstelling in Amsterdam, vorig jaar. Dat komt mede doordat onze leden S.K. Siebesma uit Heerenveen en Joke Verhave uit Malden eigen werk tonen. Ook is er een mooi stuk van Jannie de Jong-Brouwer, of wel Jantje III. Het is een reis naar het noorden waard. Maar ook de museummedewerkers verdienen een pluim voor de verrassende manier waarop alles is ten toon gesteld. Een (trein-)reisje naar het noorden waard!

Nog nooit geprobeerd iets moois te knippen? Nu doen, ga aan de slag! Even uitprinten, vouwen, de schaar erin en klaar! Wellicht smaakt het naar meer en wilt u een cursus volgen. Bij de knop Contact, kunt u met uw vragen terecht.
Wij hebben de knipactiviteiten die bij ons bekend zijn voor u op een rijtje gezet en exposities biedt u een actueel overzicht van papierknipkunsttentoonstellingen in Nederland. U vindt bij de links verwijzingen naar Nederlandse knippers(sters) en andere interessante websites op knipgebied en vergeet niet onze pagina's op Facebook en Pinterest te bezoeken!

Voorzitter

Henk Kapitein

voorzitter@papierknippen.nl
tel. 0527-687 690

Penningmeester

Herm Noordzij

penningmeester@papierknippen.nl

Redactielid

Elly Noordzij

Secretaris

Guus de Haan

secretaris@papierknippen.nl

Algemeen bestuurslid/PR

Harnold Smit

pr@papierknippen.nl 
tel. 0527-683 596

Algemeen bestuurslid

Tineke Dieks

Algemeen bestuurslid

Marion de Mooij