Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Papier Kunst

9 januari 2021 - 31 januari 2021

VANWEGE COVID -19 TIJDELIJK UITGESTELD!!!

De Papier Kunstenaars in K38 laten zien dat je met verschillende soorten papier prachtige kunstwerken kunt maken. Je denkt dit is bijna onmogelijk zo minutieus en gedetailleerd. Het is fascinerend om te zien hoe kwetsbaar papier oogt en toch zo’n krachtige uitstraling kan hebben. De expositie omvat fragiel werk, maar ook grote twee- en driedimensionale werken.
Je komt ogen te kort op deze expositie. Delicaat vouwwerk met architectonische precisie van Van Krieken. Kleurrijk en glinsterend werk van Zuiderveen. Papierstructuren van Smit en Biemold maakt portretten in zwart-wit en grijstinten. Een lijnenspel. Alles is geknipt en gesneden. Tot slot Klompmaker met een installatie waardoor je heen kunt bewegen zoals je een gedicht leest.
Hoewel het werk van Struys, Talsma en Visser in de uitvoering heel verschillend is, is de mystiek herkenbaar in hun werk. De verhalen en de tijdloosheid van de kringloop van het leven. De volheid van de leegte en troost. Struys laat hemden en kazuifels van door haarzelf handgeschept papier zien en Talsma maakt boekjes: de omslagen van keramiek en de katernen van sier- of eigen gemaakt papier. Visser haar werk oogt feeëriek zoals de onderkant van een porseleinen paddestoel. Ze werkt het liefst met handgeschept papier.
Deze expositie wil je echt niet missen.

Gegevens

Begin:
9 januari 2021
Einde:
31 januari 2021
Site:
www.culturelekringroden.nl

Locatie

Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden,