Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wer hat Macht? Körper im Streik

4 mei 2024 - 4 augustus 2024

Op uitnodiging van de Frankfurter Kunstverein hebben Gintarė Sokelytė en Sonja Yakovleva de expositieruimtes gevuld met grote werken die vragen rond macht verbeelden: aan welke machten worden lichamen blootgesteld en welke machten oefenen lichamen uit in de openbare ruimte?
Sonja Yakovleva maakt al jaren monumentaal papierknipwerk met uitbundige picturale composities. Ze is vooral bekend door haar ironische pop-feministische motieven, die zich manifesteren in expliciete vrouwelijke lichamelijkheid. In deze tentoonstelling kijkt ze naar klassenkwesties en de machtsverhoudingen in een prestatiegerichte samenleving. Yakovleva karikaturiseert de cultus van het lichaam, de obsessie met schoonheid en de uitingen van de hedendaagse fitnesscultuur. Daarnaast onderzoekt zij de noodzaak van werken voor zowel mensen als voor het functioneren van steden en de samenleving als geheel.
Het nieuwe werk van Sonja Yakovleva wordt gepresenteerd in drie ruimtes. Als uitgangspunt voor dit werk maakte ze onder andere gebruik van afbeeldingen van Instagram-fitnessfeeds. Het centrale element is het lichaam en de cultus van zelfpresentatie, uitgedrukt door middel van verdraaiingen en overstrekking van het eigen lichaam.

di.-zo. 11:00 – 19:00 uur (do. tot 21:00 uur)

Gegevens

Begin:
4 mei 2024
Einde:
4 augustus 2024
Evenement Categorie:

Locatie

Frankfurter Kunstverein
Markt 44
Frankfurt am Main, 60311 Duitsland