Papierknipfestival Veendam 2023

Zaterdag 7 oktober is Veendam ‘the place to be’ voor zowel kunstliefhebbers als papierkunstenaars. Die dag vindt het Nationaal Papierknipfestival plaats. Het Veenkoloniaal Museum is van 10.00 tot 17.00 de ontmoetingsplek voor papierknippers en belangstellenden uit binnen- en buitenland. Aanleiding voor het festival is de expositie Geknipt voor het leven.

Gedurende de dag is er een groot aantal extra activiteiten in het museum: doorlopende workshops, troste papierknippers die demonstreren, verschillende workshops voor gevorderden en lezingen, een voorstelling uit het schimmenspel Odysseus, video in het filmtheater en een expert die meegebrachte historische knipsels taxeert. Het festival wordt afgesloten door zanger Broeder Dieleman die met zijn optreden een muzikale ode brengt aan Jan de Prentenknipper. Iedereen kan die dag aanschuiven bij een van de vele workshops die gegeven worden; variƫrend van beginners tot all-round.

Aanmelden
Leden van de vereniging kunnen zich aanmelden via onderstaande knop. Niet-leden kopen op zaterdag 7 oktober een toegangsbewijs aan de museumbalie.

Het volledige programma met blokkenschema verschijnt medio september op deze site