13-15 maart in Bergen aan Zee

Vorig jaar organiseerde de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst een driedaagse training op Landgoed Noorderheide. Daar kreeg een groep enthousiaste knippers een training voor het geven van een workshop. Die driedaagse is zo goed bevallen dat van verschillende kanten de vraag is gesteld om ook dit jaar een training te organiseren. Dat doen we graag.

Van woensdag 13 tot en met vrijdag 15 maart 2024 organiseert de vereniging een training waar beginners en gevorderden samen aan de slag gaan. Het thema van de training is ‘Kennis deel je’. Beginners en gevorderden gaan op voet van gelijkwaardigheid met elkaar oefenen en van elkaar leren.

De plaats van handeling is het Natuurviendenhuis Het Zeehuis in Bergen aan Zee. Een natuurvriendenhuis is een soort doe-het-zelflogies, waardoor we de kosten laag kunnen houden. Dit houdt in dat je bij vertrek je kamer zelf schoon maakt. Je kunt zelf lakens en slopen meenemen, maar als je daar niet mee wilt slepen, kun je die ook huren.
Woensdag ben je welkom vanaf 14:00 uur, het programma start om 15:00 uur.

Onderdelen van de bijeenkomst zijn onder andere:

 • een korte geschiedenis van de papierknipkunst
 • basis kniptechnieken
 • kniplessen voor én door de deelnemers
 • tips voor het overbrengen van kennis en kniptechnieken
 • auteursrechten
 • opplakken van knipwerk
 • het slijpen van je schaartje
 • het waarderen van je knipwerk

Kosten
Dankzij een bijdrage uit het Lies Markus Fonds kunnen de kosten voor deelname aan deze training laag gehouden worden. Leden van de vereniging betalen € 95; niet-leden € 135. Dit bedrag is inclusief twee overnachtingen, toeristenbelasting, twee keer ontbijt, lunch en diner, koffie en thee. De huur van lakens/slopen en de kosten voor andere dranken worden apart afgerekend. Deelnemers die lid zijn van het Nivon krijgen € 20 korting op de overnachtingen.


  Aanmeldformulier (inschrijving op beschikbaarheid)

  Graag meld ik mij aan voor de driedaagse training die van 13 tot en met 15 maart 2023 wordt gegeven in Het Zeehuis in Bergen aan Zee.