Verslag contactdag

Op 11 september vond eindelijk weer een contactdag plaats. Deze keer zonder vergadering en toegankelijk voor ‘slechts’ 38 mensen, maar het is een begin na de Coronatijd. De naamkaartjes waren geknipt door de Harlinger knipkring, waarvoor dank!

Van Jan Peter Verhave gaf een lezing met de naam ‘Knipselklappers’, over mappen met knipsels uit Doopsgezinde families. Daarin blijken veel knipsels te zitten die bij bruiloften en partijen de plaatsing van de gasten aangaven. Dit gaf een bijzonder inkijkje in de (knip)geschiedenis.

Hannah Oud-Biemold gaf een workshop ‘Knipwerk in Beweging’. Iedereen knipte drie of vier knipseltjes van een beweging (schaar in verschillende standen, groeiend bloemetje of iets dergelijks). Daarna werden daar met de app Stop Motion Studio filmpjes van gemaakt.
Al tijdens de workshop van drie kwartier verscheen een scherm vol met bewegende knipsels…

Na de lunch gaf Maja Houtman een inkijkje in het knip- en scheurwerk van Dick Bruna. Hij vereenvoudigde zijn vormen, maar die spraken boekdelen.

Bertine Jongerius kondigde een nieuw initiatief aan: excursies. Meer hierover vindt u elders op de website.

Hanneke Visser-Bardet maakte een slinger met knipsels waar nieuwe knipwerkjes bijgeplakt konden worden, dat gebeurde regelmatig. De vereniging had een klein winkeltje opgezet met papier, scharen, kaarten, boeken en oude jaargangen Knip-Pers die de leden doneerden. Er is veel bijgepraat in ontspannen sfeer, lekker geknipt en er zijn nieuwe contacten gelegd. Het was een fijne bijeenkomst.
Bij vertrek mocht iedereen een afscheidscadeautje meenemen, een zelfgemaakt doosje met geknipte vlinders van Baukje Koerts-Piso. Baukje, veel dank voor al dat werk!