Excursie Steyl

Zaterdag 21 mei organiseert de vereniging een excursie naar de tentoonstelling van Ties Poeth in Steyl, een kerkdorpje onder Venlo. Voor de tentoonstelling in Steyl liet Ties zich inspireren door de collectie van het museum. Die collectie is opgebouwd uit allerhande inheemse voorwerpen die priesters en zusters terug stuurden naar hun congregatie in Steyl. Zij deden dit om toekomstige missionarissen beter voor te bereiden op hun missies, maar ook om bezoekers kennis te laten maken met andere culturen. In een tijd dat er nog geen televisies waren, en veel mensen geen toegang hadden tot boeken, kon een dergelijke collectie een bron van informatie vormen.
Deze Congregatie van het Goddelijk Woord – Societas Verbi Divini (SVD), de missionarissen van Steyl en het Missiehuis St. Michaël zijn in 1875 opgericht door priester Arnold Janssen, waarna in 1879 de eerste missionarissen werden uitgezonden naar China. In de decennia daarna volgden talloze missies naar andere landen, waardoor de collectie zich steeds meer uitbreidde. In eerste instantie bestond het museum uit maar één kamer, maar tot 1931 is het twee maal uitgebreid. Aan het oorspronkelijke museum is nauwelijks iets veranderd, daardoor waan je je terug in de tijd.
Om meer over de opbouw van die collectie te weten te komen, starten we met een rondleiding door het museum waarna we zelf de tentoonstelling van Ties kunnen bezoeken.

De rondleiding op zaterdag 21 mei start om 13:30 uur en duurt ongeveer een uur.
De rondlelding wordt door de vereniging betaald, de kosten voor de entree (9 euro) zijn voor eigen rekening, de museumkaart is geldig.
Voorafgaand aan de rondleiding zijn er voldoende eetgelegenheden om een lunch, koffie of thee te gebruiken. Dat geldt ook na het bezoek aan de tentoonstelling.
Er kunnen 15 mensen deelnemen. Aanmelden kan met onderstaand formulier.


    Aanmeldformulier
    Graag meld ik mij aan voor de excursie op zaterdag 21 mei 2020 naar de expositie van Ties Poet in het Missiemuseum te Steyl.