Het scherp van de snede

Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst verscheen bij Uitgeverij Waanders het boek Het scherp van de snede; Vier eeuwen papierknipkunst in Nederland door Jan Peter Verhave, de expert op het gebied van de papierknipkunst.

Sinds de Gouden Eeuw maken mensen uit papier de mooiste creaties met mes of schaar. Zonder scholing, zonder leermeester en zonder voorbeelden knippen of snijden zij illustraties bij verhalen, sierlijk schoonschrift, geboorte- en bruiloftsherinneringen of scènes uit hun dagelijks leven. Zij doen dat ieder op hun eigen manier: symmetrisch of niet, in het platte vlak of met een vleugje reliëf, naïef of uiterst verfijnd. Aan de hand van het werk van dertig papierknipkunstenaars vertelt Het scherp van de snede de geschiedenis van vier eeuwen papierknipkunst in Nederland.

Krijg een induk van het boek

J.P. Verhave, Het scherp van de snede – Vier eeuwen papierknipkunst in Nederland (Waanders Zwolle, 2023). 23 x 28 cm, 208 pagina’s, 200 illustraties, gebonden, € 29,95. ISBN 9789462624733

    Graag bestel ik een exemplaar van Jan Peter Verhave, Het scherp van de snede - Vier eeuwen papierknipkunst in Nederland.