Iedereen kan knippen

Twee jaar nadat de vereniging het beginnerssetje met het boekje Iedereen kan knippen uitgaf voor de verkoop tijdens de KreaDoe 2021, is de volledige oplage van 1.000 stuks uitverkocht. Vanwege dit succes is van het boekje een tweede druk gemaakt. De tekst is opnieuw aan een kritisch oog onderworpen, er zijn vier pagina’s met voorbeelden toegevoegd en dankzij de nieuwe vormgeving oogt het frisser en past het meer bij de tijd.

Boekje en set zijn samengesteld om mensen kennis te laten maken met de papierknipkunst. Een set bestaat uit het nieuw boekje Iedereen kan knippen waarin de beginselen van papierknippen worden uitgelegd, een eenvoudig papierschaartje (waarvan de punten zijn geslepen) en een aantal verschillende velletjes papier om te oefenen.

Het setje is leuk voor belangstellenden die willen beginnen met papierknippen, maar ook een uitstekend cadeautje om weg te geven. Dankzij een bijdrage uit het Lies Markus Fonds, kan de prijs laag gehouden worden. Een set kost € 5,00 (excl. verzendkosten) en is te bestellen via de website van de vereniging en overal waar de vereniging aanwezig is (in museumwinkels kan de prijs anders zijn).

Gabie Bakker & Janjaap Luijt, Iedereen kan knippen (2de verm. druk), (Ned. Ver. voor Papierknipkunst, Breukelen, 2023). 28 pag., geniet. ISBN 9789492973054.