Knip-Pers juni 2022

Half juni ontvingen leden van de vereniging de Knip-Pers van juni 2022. In dit kwartaalblad voor én over papierknipkunst staan wederom boeiende artikelen, ideeën, tips en fraaie resultaten. Om u een idee te geven, noemen we een aantal onderwerpen.
Jan Peter Verhave schrijft over de prijsvorming van antiek knipwerk op veilingen, Marius de Schaar wijdt uit over het typische Mexicaanse Papel Picado en Ieke Boosman maakte een biografie over de knipster Lily Eisendorn (1924-2021). Bertine Jongerius en Jan Lever schreven allebei een artikel over de schaar, kunstenares-ontwerpster Esther Derkx gaf een interview en Janjaap Luijt beschrijft een bij toeval ontdekt schimmenspel van Frans ter Gast.
Verder maar liefs drie verslagen: een van de excursie naar de expositie van Ties Poeth in Steyl, een over een workshop mandala’s tekenen en knippen bij het Nivon en tot slot een van de contactdag in Amersfoort.
Daarnaast bevat dit nummer vanzelfsprekend de vaste rubrieken, zoals Kidz-knip-knutsel, de App-doorgeefschaar, Berichten uit Westerbork en Expositienieuws.
Wilt u dit ook allemaal lezen, word dan lid van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst. Dan ontvangt ook u voortaan de Knip-Pers.