Verslag ALV 3 oktober

Zaterdag 3 oktober hield de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst haar uitgestelde algemene ledenvergadering. Hoewel uitgesteld, konden er vanwege de Coronamaatregelen slecht weinig mensen aanwezig zijn. In totaal hadden 23 leden de reis naar de Pijler in Lelystad ondernomen. Er stond maar één punt op de agenda: de bestuurswisseling, zodat de vergadering slechts ongeveer een uur duurde.

Jenny de Booy was er namens de kascommissie en vertelde dat ze samen met Paul Borggreve de boeken gecontroleerd hadden van 2018 en 2019. Met de complimenten aan Herm Noordzij voor het op orde brengen van de financiën. Daarop heeft de vergadering het bestuur gedéchargeerd over die periode.

Als nieuwe voorzitter van de vereniging kreeg Maja Houtman het ledenbestand op een USB-stick van Henk Kapitein, waarmee de vereniging een nieuw bestuur heeft.
Atelma van Strien en Hanneke Visser gaven de vertrekkende bestuursleden een bedankcadeautje. Voor de knippers een mooi schaartje in een door Hanneke gemaakt doosje, papier en een fles (met diverse inhoud) met gepersonaliseerd etiket. Jan Strunk werd natuurlijk niet vergeten voor het jarenlang verzorgen van de ledenadministratie. Atelma kreeg ook een cadeau voor haar jarenlange, geweldige en tomeloze inzet voor de vereniging.

Nieuw bestuur
Het nieuwe bestuur heeft daarna verteld wat ze van plan is:

  • vier keer per jaar een Knip-Pers
  • website vernieuwen en actief houden
  • Facebookpagina ‘/Papierknipkunst’ (is al erg actief), Instagram en Pinterest
  • ongeveer elke maand een digitale nieuwsbrief om de leden en belangstellenden op de hoogte te houden van actuele zaken (aanmelden is mogelijk via de website)
  • meer (lokale) bijeenkomsten zodra dat weer mogelijk is

In de Knip-Pers van juli 2020 was hierover meer te lezen.

De vertrekkende bestuursleden hadden alles wat zij aan archief hadden meegebracht, werd overgedragen en is inmiddels uniform opgeslagen in archiefdozen. De overdracht van de bankrekening en de website zijn in volle gang. Het nieuwe bestuur hoopt de website binnen een maand op orde te hebben.

Leden die door omstandigheden de afgelopen jaren uit het ledenbestand vielen, worden gebeld. Tot nu toe hebben ruim 20 leden zich weer bij de vereniging aangesloten.