Verslag Schermer Kunstroute

In het weekend van 26 en 27 augustus heeft de vereniging deelgenomen aan de Schermer Kunstroute in Het Zwethuis, een oude school in Schermerhorn. De oude school leende zich prima voor deze expositie. De ruimte was mooi ingericht door Ieke, Gudy en Tineke.
Burgemeester Anja Schouten van Alkmaar opende vrijdagavond de Kunstroute in de Grote Kerk van Schermerhorn. Ze ontving daartoe van de organisatoren een uitnodiging met daarbij een ingelijst knipwerkje van Ieke Boosman.

Ieke Boosman geeft aanwijzingen over de workshop

Hanneke Visser helpt een meisje bij het knippen

Op de zaterdag hielp knipkring Utrecht. Er waren vele variaties aan (knip)werk te zien, ambachtelijk knap knipwerk, maar ook abstracter werk met ander materiaalgebruik dan papier, mooi opgesteld in de ruimte. Er heerste een gemoedelijke gezellige sfeer. Men kon aanschuiven aan de workshoptafel, waar de workshops goed waren voorbereid met materiaal en voorbeelden. Er werd deelgenomen door jong en oud, leden en niet-leden, mannen, vrouwen en kinderen. Er waren mannen die mee niet knipten, maar alleen even aan tafel schoven om te pauzeren, kinderen die dezelfde kleuren papier uitzochten, stap voor stap op elkaar wachtten en met elkaar besloten of er nog wat uitgeknipt werd of niet. Toen de creaties klaar waren verzuchtten ze ‘wat is dit prachtig’.

Impressie van een workshop

Joke Kooi knipt een silhouetportret

Op zondag assisteerde onder andere Knipkring Klaver5. De workshop door Hanneke Visser en Hannah Oud-Biemold en het silhouetknippen van Joke Kooi op de zondag waren publiekstrekkers. De positieve reactie van het publiek was de beloning. Het voornamelijk nuchtere West-Friese publiek was zeer verrast door de veelzijdigheid en de mogelijkheden van papier. De gedachte aan fröbelwerk is met deze expositie wel teniet gedaan. Kortom het was een geslaagde expositie.

Team Schermerhorn (Ieke Boosman, Gudy Schermerhorn en Tineke Schermerhorn) kijkt terug op een heel gezellig en succesvol weekend, ondanks dat de regen zorgde voor minder bezoekers dan gehoopt.

Vijf knipsters van links naar rechts: Hanneke Visser, Sherry Noot, Ieke Boosman, Hannah Oud-Biemold en Marion Schouten

Tekst: Tineke Schermerhorn, Annemieke Jongert en Wil Mak.